Lucia (T5+4)

Information kring luciafirande till T5+4

På psykologprogramet vid Umeå universitet har vi som tradition att fira lucia den 13 december. Det är Termin 5’s ansvar att arrangera detta. Termin 5 och 4 brukar gå ihop och göra ett luciatåg. De ansvariga inhandlar lussebullar och pepparkakor som ska delas ut i ljusgården. Psykologiska föreningen har budgeterat en summa som ska täcka hela kostnaden för luciafirandet. Kontakta styrelsen för att få reda på det aktuella beloppet.

För att få tillgång till denna summa krävs följande:

– Att en ansvarig representant besöker ett av psykologiska föreningens styrelsemöten i god tid innan lucia och ansöker om dessa pengar.

– Att denna representant tar ansvar för att redovisa alla inkomster och utgifter, samt att kvitton finns. (se ”mall för bidragsansökan”)

Övrig information: Ta kontakt med Psykologiska föreningen.

Checklista för Luciatåget

Luciafirandet arrangeras varje år den 13:e december av Termin 4 och 5. Tiden väljer dessa själva.

Här följer några tips och råd från terminen som ordnade firandet 2005:

 • Ni gör upp en budget och ansöker om pengar till styrelsen i Psykologiska Föreningen. Vi fick ett bidrag på drygt 2000 kronor. Dessa spenderade vi enligt följande;
  1. Glögg 28 flaskor, ICA Maxi
  2. Pepparkakor 6 stora burkar, ICA Maxi
  3. Lussekatter 250 st (875 kr), Gimobageriet
  4. Russin 3 stora burkar, ICA Maxi
  5. Mandel 6 påsar, Coop Forum
  6. Plastkoppar 8 x 40 st, ICA Maxi
  7. Plastskedar 6 x 50 st, ICA Maxi
  8. Servetter 4 x 75 st, ICA Maxi
  9. Pappersdukar 4 rullar, Coop Forum
  10. Värmeljus 100 st, ICA Maxi
  11. Pappersassietter att ställa värmeljusen på 1 förpackning, ICA Glunten
  12. Glitter till luciatåget 5 packet
  13. Långa vita ljus till luciatåget 4 x 10 st, ICA Maxi
 • Vi dukade upp ett långbord av stolar och bord från salar i Beteendevetarhuset. Det är därför viktigt att boka salar till den 13:e december. Vi bokade två salar och det var lagom. Boka även ett rum där luciatåget kan byta om och sjunga upp. Ni kan boka salar hos Joanna.
 • Vaktmästaren på Husservice hjälper er att släcka ner i ljusgården om hen frågas i god tid innan. Han hjälper er även att fixa städmaterial.
 • Brandlarmet måste stängas av under luciatåget. Ni ansöker om detta hos studierektorn. Det måste dock vara påslaget igen kl.16.00 för att inte kosta pengar. Detta behövs göras i god tid.
 • Gör gärna reklam för tåget.
 • Det finns lucialinnen, en luciakrona, stjärngossestrutar och stjärngossestjärnor i Föreningens förråd, kontakta föreningen för att få tillgång till dessa. Linnena måste strykas och eventuellt tvättas innan. Lärarhuset har bra möjligheter när det ska övas på skönsången. Där har de bland annat tillgång till piano.
Annonser